ecoturismo

Estem especialitzats en la conservació de l’os bru al Pirineu i creiem amb un futur millor per a tothom, més sostenible, més empàtic, salvatge i inclusiu amb les espècies i amb la gent del territori.

Des de Pirynaicus creiem firmament que el desenvolupament turístic responsable i la divulgació de la informació relacionada amb la conservació de les espècies són essencials per mitigar la pèrdua de la biodiversitat actual.

OBJECTIUS

El principal objectiu que ens hem proposat és crear experiències inoblidables relacionades amb l’os bru i el seu hàbitat, donant suport sempre a les comunitats locals, imprescindibles per a la seva conservació.

Tots els productes creats a Pirynaicus es regeixen per una estricta ètica responsable amb el medi ambient. Com ja hem esmentat, la conservació de les espècies i el respecte per les persones que hi conviuen és la nostra meta final, i per això mai durem a terme activitats que poguessin fer l’efecte contrari.

FILOSOFIA

La nostra filosofia és clara i senzilla; a vegades menys, és més.

Grups petits per aconseguir un major tracte personal.

Minimitzar l’impacte que puguem generar.

Una millor experiència.

Ens adaptem a la natura amb respecte i humilitat, amb la intenció d’aprendre i adaptar-nos a ella. Volem integrar-nos com un animal més a l’extensa xarxa de biodiversitat i modelar-nos a les clemències i necessitats del paisatge, i no al revés. Per aquesta mateixa raó, a vegades haurem de caminar sota la pluja o esperar amb un vent gèlid.

Tot i això, us sorprendrà veure com valdrà la pena.

Per què contractar Pirynaicus?

Perquè som propers, professionals formats i generem un producte únic, de proximitat i de qualitat, sempre des del respecte i l’ètica. Realitzem sortides guiades al cor del Pirineu per aprendre sobre un tòtem d’aquestes muntanyes; l’os bru.

A més, juntes, ajudarem a generar informació vital per aconseguir un futur millor pel Pirineu, per a una millor convivència amb totes les espècies i la gent del territori.

Marià Serrat Crehuet

Fundador i guia de Pirynaicus

22/08/1992

Graduat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i especialitzat en fauna salvatge i comunicació amb un Màster Oficial en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat i amb un altre Màster en Comunicació del Medi ambient, ambdós per la Universitat Autònoma de Barcelona. També és Guia de Mitja Muntanya (UIMLA).

Al llarg de la seva trajectòria professional s’ha anat especialitzant en grans carnívors i, especialment, amb l’os bru, on ha treballat des de la Serralada Cantàbrica, fins a la península de Kamtxatka (Rússia) i els Pirineus. L’any 2021 va fundar Pirynaicus per compartir tot allò que sap sobre el plantígrad i aportar des de l’ecoturisme un granet de sorra per a la seva conservació. També és fundador del Projecte Os Bru, un projecte a cavall entre la ciència i el periodisme, que té com a finalitat donar a conèixer el món de l’os des d’una perspectiva diferent, afavorint a generar una ciutadania més madura envers els problemes de conservació.

Per altra banda, és cofundador de la productora Wild Roam, especialitzada en temes de biodiversitat i viatges i i és autor del llibre «Un naturalista novatoCrónicas de un viaje en busca de lo salvaje» (2022, Editorial Uno).